Попередня обробка сировини
Ключовим фактором для досягнення максимальної ефективності пресування є правильна попередня обробка сировини.
Крім того, якість продукту на виході (олія, макуха або екструдат) також багато в чому залежить від попередньої обробки.
Ця технологія – комплексне рішення для попередньої обробки сировини на вході. Застосування додаткових опцій залежить від того, які вимоги пред’являються до якості сировинного матеріалу на виході. Компанія Farmet пропонує наступні опції:
Очищення насіння. Застосування даної опції дозволить захистити Ваше обладнання від різного роду пошкоджень. Крім того, очищення дозволяє значно підвищити термін служби деталей, які з часом зношуються. Також, очищення насіння грає не останню роль в підвищенні якості сировини на виході.
Зважування. Використання даної опції дає можливість отримати повну інформацію про кількість сировини, що переробляється, а також дозволяє точно визначити продуктивність даної технологічної лінії.
Температурна стабілізація. Дана опція застосовується для підігріву насіння, з метою забезпечення оптимальної роботи виробництва при знижених температурах навколишнього середовища.
Обрушення і відділення лузги. Ця опція дає можливість підвищити результативність процесу пресування. Крім того, застосування даної технології значно покращує якість олії, і дозволяє отримати макуху з низьким вмістом клітковини.
Дроблення. Застосовується для спрощення перетворення поживних і антиживильних речовин на таких стадіях виробничого процесу як кондиціювання та екструзія. Крім того, від розміру часток залежить ефективність роботи екструдера. Дроблення також використовується з метою підвищити термін експлуатації деталей, що зношуються.
Вальцювання. Застосування даної опції дозволить збільшити ефективність пресування олії, тобто збільшити його кількість на виході, оскільки при вальцюванні цілісність насіння порушується (воно відкривається), і це дає можливість збільшити вихід олії. Насіння, що пройшло процес вальцювання швидше нагрівається, що дозволяє оптимізувати процес нагріву.