Переробка рослинних олій

Фільтрація олії

    Фільтрація – це високо результативний метод очищення сирої олії від фізичних домішок.

    Під час налаштування технологічної лінії фільтрації завжди враховується продуктивність пресцеха. В технології фільтрації застосовуються пластинчасті фільтри. Пресцеха з продуктивністю нижче середнього, оснащені ручними фільтрами, тобто очищення фільтра (регенерація) відбувається за участю оператора. Для пресцехів з середньою і великою продуктивністю компанія Farmet пропонує фільтри з автоматичною регенерацією, тобто весь процес контролюється автоматичною системою Farmet Intelligence Control, з використанням функції FILTR OPTIMAL.
 

 

Рафінування олії

    Рафінування – це більш глибокий спосіб очищення олії від домішок.

    В оліях, отриманих за допомогою віджиму або екстракції, як правило, містяться різні мікроелементи, що впливають на колір олії, його запах тощо. Як правило, ці домішки містяться в культурі, що проходить процес переробки, і при віджиманні або екстракції олії вони в ній і залишаються, внаслідок чого їх зміст щодо обсягу отриманої олії збільшується.

    Процес рафінування складається з чотирьох основних етапів:

  • Дегуммінг – в основному призначений для видалення фосфору;
  • Відбілювання – видалення пігментів, що роблять колір олії темнішим;
  • Вінтеризація – видалення восків;
  • Дезодорування – видалення запаху.

    Рафінування може поставлятися як комплексно, так і окремими етапами, в залежності від того, яку олії ви плануєте отримати на виході.