Комбінований аналізатор ФАРИНОГРАФ+ЕКСТЕНСОГРАФ

Модель аналізатора тіста являє собою комбінований варіант. Цей прилад поєднує в собі як аналізатор борошна, так і аналізатор тіста. Тобто з його допомогою , можна робити багатосторонній аналіз. Тому прилад є незамінним і для хлібопекарської галузі. Апарат має переваги перед іншими моделями і тим, що він компактний. В одному корпусі з’єднані два прилади. У ньому є окремий відсік, призначений для аналізу борошна. Тут можна виявити такі показники, як ступінь опору лопаткам у ході замішування. Цей показник залежить від якості самого борошна, а також від часу, що відведено на замішування. Також доступний і реологічний аналіз.
Графіки, які отримуються в результаті, виводяться на екран, а також зберігаються на комп’ютері. Керувати приладом легко завдяки сенсорній панелі.
Окремий відсік і відведений для аналізу тіста. Його можна перевірити на ступінь розтягування на різних часових стадіях замішування. Як правило, це 45-та, 90-та і 135-та хвилини. Завдяки програмному забезпеченню графіки зразу ж будуються і обробляються. Тому підсумкові відомості про якість тіста отримуються миттєво.
Як і у випадку з відсіком для аналізу борошна, аналізатор тіста також управляється через ПК, програмне забезпечення та сенсорну панель. В апараті є двигун крокового типу. Через портативний комп’ютер, який вбудований в корпус автоматично керують всіма елементами і механізмами.

 

 

Параметри, що визначає аналізатор борошна

    • Здатність до поглинання вологи – визначається у процентному співвідношенні;
    • Кількість часу, яке необхідно сировині для утворення тіста – вимірюється в хвилинах. Це часовий проміжок від заливання води до отримання тіста необхідної структури.;
    • Стабільність тіста – обчислюється у хвилинах і являє собою різницю часу;
    • Ступінь пом’якшення – обчислюється в три етапи на різних часових проміжках. Це 10-та, 12-та і 20-та хвилини;
    • Допустиме відхилення при замішуванні.

 

4

Параметри, що визначає аналізатор тіста

    • Ступінь опору розтягуванню – показник обчислюється на п’ятому сантиметрі;
    • Показник граничного опору розтягуванню – максимальний показник;
    • Ступінь розтягування – обчислюється в міліметрах і являє собою загальну довжину до того моменту, поки тісто не розірвалось;
    • Енергетичний показник;
    • Коефіцієнт співвідношення опору до параметрів розтягування.

 

5

 

Плюси комбінованого аналізатора

  • прилад 2-в-1, поєднує аналізатор борошна і тіста;
  • компактність, вимагає менше місця для розташування;
  • багатофункціональність апарату;
  • керування через вбудований портативний комп’ютер;
  • збереження усіх відомостей на комп’ютер;
  • можливість підключення до мережі Інтернет;
  • регулярне віддалене оновлення програмного забезпечення через віддалений доступ;
  • елементи захисту прилада;
  • можливість показати вплив домішок на тісто;
  • виявляє хлібопекарські властивості тіста.
Технічні характеристики
Розміри, мм 710x610x1220
Електроживлення 220 V AC, 50-60 Hz
Вага нетто, кг 210
Швидкість формувального пристрою 83 ± 3 об/хв
Швидкість розкочувального пристрою 15 ± 1 об/хв
Швидкість гака для розтягування тіста 14,5 ± 0,5 мм/сек