ФАРИНОГРАФ і ЕКСТЕНСОГРАФ
Модель аналізатора тіста являє собою комбінований варіант. Цей прилад поєднує в собі як аналізатор борошна, так і аналізатор тіста. Тобто з його допомогою , можна робити багатосторонній аналіз. Тому прилад є незамінним і для хлібопекарської галузі. Апарат має переваги перед іншими моделями і тим, що він компактний. В одному корпусі з’єднані два прилади. У ньому є окремий відсік, призначений для аналізу борошна. Тут можна виявити такі показники, як ступінь опору лопаткам у ході замішування. Цей показник залежить від якості самого борошна, а також від часу, що відведено на замішування. Також доступний і реологічний аналіз.
Графіки, які отримуються в результаті, виводяться на екран, а також зберігаються на комп’ютері. Керувати приладом легко завдяки сенсорній панелі.
Окремий відсік і відведений для аналізу тіста. Його можна перевірити на ступінь розтягування на різних часових стадіях замішування. Як правило, це 45-та, 90-та і 135-та хвилини. Завдяки програмному забезпеченню графіки зразу ж будуються і обробляються. Тому підсумкові відомості про якість тіста отримуються миттєво.
Як і у випадку з відсіком для аналізу борошна, аналізатор тіста також управляється через ПК, програмне забезпечення та сенсорну панель. В апараті є двигун крокового типу. Через портативний комп’ютер, який вбудований в корпус автоматично керують всіма елементами і механізмами.
Параметри, що визначає аналізатор борошна
- Здатність до поглинання вологи – визначається у процентному співвідношенні;
- Кількість часу, яке необхідно сировині для утворення тіста – вимірюється в хвилинах. Це часовий проміжок від заливання води до отримання тіста необхідної структури.;
- Стабільність тіста – обчислюється у хвилинах і являє собою різницю часу;
- Ступінь пом’якшення – обчислюється в три етапи на різних часових проміжках. Це 10-та, 12-та і 20-та хвилини;
- Допустиме відхилення при замішуванні.
Параметри, що визначає аналізатор тіста
- Ступінь опору розтягуванню – показник обчислюється на п’ятому сантиметрі;
- Показник граничного опору розтягуванню – максимальний показник;
- Ступінь розтягування – обчислюється в міліметрах і являє собою загальну довжину до того моменту, поки тісто не розірвалось;
- Енергетичний показник;
- Коефіцієнт співвідношення опору до параметрів розтягування.
Плюси комбінованого аналізатора
- прилад 2-в-1, поєднує аналізатор борошна і тіста;
- компактність, вимагає менше місця для розташування;
- багатофункціональність апарату;
- керування через вбудований портативний комп’ютер;
- збереження усіх відомостей на комп’ютер;
- можливість підключення до мережі Інтернет;
- регулярне віддалене оновлення програмного забезпечення через віддалений доступ;
- елементи захисту прилада;
- можливість показати вплив домішок на тісто;
- виявляє хлібопекарські властивості тіста.
|
|
---|---|
Розміри, мм | 710x610x1220 |
Електроживлення | 220 V AC, 50-60 Hz |
Вага нетто, кг | 210 |
Швидкість формувального пристрою | 83 ± 3 об/хв |
Швидкість розкочувального пристрою | 15 ± 1 об/хв |
Швидкість гака для розтягування тіста | 14,5 ± 0,5 мм/сек |
Комбінований аналізатор фаринограф-екстенсограф є незамінним пристроєм для визначення якісних характеристик борошна та макаронних виробів. Він є компактним та зручним в експлуатації, дозволяє отримати повну інформацію про структуру тестоподібних матеріалів, що забезпечує гарантований результат та високу точність визначення характеристик борошна. Комбінований аналізатор допомагає забезпечити виробництво якісних продуктів з гарними смаковими властивостями та відповідати всім нормативним вимогам.