КАЗАХСТАН: Скоротилося виробництво борошна та олії в країні
За словами глави Міністерства с/г Республіки Казахстан, за перші 9 місяців 2021 року майже на 4% зросло виробництво продуктів харчування (близько 2 трлн. тг).
Окремо за продуктами, виготовлення яких виросло:
Соки +3%
Кисломолочна продукція +5%,
Крупи +5%
Вершкове масло +9%,
Цукор +260%.
Також є низка продуктів, виробництво яких скоротилося:
Ковбаси -0,4%,
Рослинна олія – 3%,
Борошно – 4,5%.
У 2021 році було запущено в РК 7 нових проектів:
3 з яких – переробка олійних продуктів,
1 – глибока переробка пшениці,
3 – випуск кропів та макаронів.
Заплановано реалізацію ще 100 проектів, завдяки яким змогли б переробляти с/г продукцію. Внаслідок чого зросте виробництво та експорт.