КАЗАХСТАН: Скоротилося виробництво борошна та олії в країні

 

За словами глави Міністерства с/г Республіки Казахстан, за перші 9 місяців 2021 року майже на 4% зросло виробництво продуктів харчування (близько 2 трлн. тг).

 

Окремо за продуктами, виготовлення яких виросло:

Соки +3%

Кисломолочна продукція +5%,

Крупи +5%

Вершкове масло +9%,

Цукор +260%.

 

Також є низка продуктів, виробництво яких скоротилося:

Ковбаси -0,4%,

Рослинна олія – 3%,

Борошно – 4,5%.

 

У 2021 році було запущено в РК 7 нових проектів:

3 з яких – переробка олійних продуктів,

1 – глибока переробка пшениці,

3 – випуск кропів та макаронів.

 

Заплановано реалізацію ще 100 проектів, завдяки яким змогли б переробляти с/г продукцію. Внаслідок чого зросте виробництво та експорт.