Аналізатор тіста ЕКСТЕНСОГРАФ
Екстенсограф – це один з різновидів аналізаторів тіста, який необхідний для виявлення таких даних, як параметри розтягування тіста. Ці параметри можна виявити у різні періоди бродіння тіста. Від таких критеріїв як опір і здатність до розтягування тіста прямим чином залежать властивості борошна, які впливають на якість хлібобулочних виробів. Тому необхідно точно визначати дані параметри. Опір і розтягування, в свою чергу, залежать від самого бродіння – в ході цього процесі тісто утримує вуглекислий газ. Всі ці властивості і показники застосовуються в обов’язковому порядку в хлібопекарському виробництві, особливо в ході виконання контролю якості сировини, а також використання різних добавок, окислювачів. Знання перерахованих показників допомагають правильно отримати оптимальне по консистенції і характеристикам тісто.
Принцип роботи приладу полягає в перевірці зразків тіста. Кожен зразок повинен мати вагу в 150 грам. В приладі, цей шматок тіста піддається розтягуванню в ході вистоювання. Розтяжка відбувається на 45-й, 90-й, а також 135-й хвилинах.
Управляти аналізатором, а також гаками можна за допомогою сенсорного екрану. А програмне забезпечення автоматично здійснює всі розрахунки і видає готові графіки, які потім можна зберегти.
Основні переваги
- простота використання;
- електродвигун крокового типу;
- управління через сенсорну панель комп’ютера;
- виявлення необхідних хлібопекарських властивостей тіста;
- виявлення відомостей про розтягування;
- довготривалість тесту, що дає можливість більш детально проаналізувати показники на різних часових проміжках бродіння;
- можливість зберегти дані у форматі PDF;
- вихід в Інтернет;
- меню на декількох мовах;
- можливість побачити вплив різних домішок на тісто.
Які показники визначаються Екстенсографом?
- Дані про опір розтягуванню – показники отримуються на п’ятому сантиметрі кривої.
- Граничний опір – максимальний показник, який можна побачити на кривій.
- Значення розтягування – вимірюється в міліметрах. Цей показник складає загальну довжину кривої на графіку. Ступінь розтягування визначається від початку процесу розтягування до того моменту, як тісто обірвалося.
Коефіцієнт – виявлення опору і здатності до розтягування в зіставленні цих даних, а також виявлення максимального коефіцієнта.
Розміри, мм | 650x550x1100 |
Електроживлення | 220 V AC, 50-60 Hz |
Вага нетто, кг | 130 |
Швидкість пристрою для округлення | 83 ± 3 хв-1 |
Швидкість формувального пристрою | 15 ± 1 хв-1 |
Швидкість гака для розтягування | 14.5 ± 0.5 мм/с |