Аналізатор борошна ФАРИНОГРАФ

Аналізатором борошна є апарат, що дає можливість максимально точно виявити показники якості борошна, що використовується в пекарських цілях. Крім цього, аналізатор дозволяє дізнатися все про реологічні властивості як сировини, так і тіста ще на стадії замішування. Це дуже важлива інформація, адже від якості та відповідності стандартам сировини залежить не тільки смак, але й безпека готових хлібобулочних виробів. Ще один показник, який можна виявити даним апаратом – це відомості про опір тіста лопаткам змішувача.

Всі ці відомості мають важливе значення для пекарського виробництва. Вони фіксуються приладом, в який вбудований портативний комп’ютер і спеціальні програми. Вся інформація не тільки фіксується, але і записується, після чого необхідні відомості можна вивести на монітор або зберегти для подальшого використання.

У аналізатора борошна виділяються такі переваги

  • простота і ясність у використанні;
  • наявність вбудованого програмного забезпечення;
  • можливість зберігати відомості на комп’ютері;
  • можливість підключити вбудований ПК до мережі Інтернет ;
  • регулярне оновлення програмного забезпечення;
  • продуманий захист;
  • можливість визначити реологію борошна.

 

 

Які показники можна виявити за допомогою аналізатора?

  • Здатність поглинати вологу (%).
  • Час утворення тіста (хв).

Час, що витрачається на отримання однорідного тіста – показник вимірюється в хвилинах і дає можливість побачити, скільки пройшло часу після додавання води, перш ніж утвориться однорідне тісто;

  • Стабільність тіста (хв).

Різниця стабільності тіста – показник надає кількісні часові дані, що вимірюються хвилинами;

  • Рівень пом’якшення на 10-й, 12-й і 20-й хвилинах (В.U.).
  • Коефіцієнт якості борошна.
  • Допустиме відхилення при замішуванні.

Показник можливого відхилення при замішуванні тіста – відомості видаються через п’ять хвилин після отримання граничної консистенції.

Технічні характеристики
Розміри, мм 360x650x490
Електроживлення 220 V AC, 50-60 Hz
Вага нетто, кг 115
Міксер 300 г. – стандартний, 50 г. – опція